Trasy masopustních koled pro rok 2023

17.01.2023 14:04

SOBOTA

 

Koleda Růžičková:

Začíná u p. Tuschera, udělá celou Zahradní čtvrť a končí u p. Nováka ml.

Koleda Jalovcová:

Začíná u bytovek (p.Valha, p. Čada). Pokračuje Vitorazskou ulicí k p. Šebelovi, Sídliště míru. Přesune se k bytovkám ŽPSV, končí u p. Motyčáka. Položí kytici na hřbitově. Následuje p. Dorschner a p. Hoffer a přesune se k p. Schmidtovi. Poté p. Volek, Sremeňák a pokračuje horní ulicí sídliště Pod zámeckým. Končí u p. Dolejšího.

Koleda Slaměná:

Začíná u p. Krále směrem k p. Janouškovi. Poté se přesune k p. Plouharovi a k p. Vaňkovi a bude postupovat směrem k vilám. Poté se přesune k pí. Štysové a vrátí se do Vilové ulice. Začne od p. Štangla a p. Ketnauera směrem k T. S. Udělá ulici Polní a vrátí se do Vilové ulice. Následuje p. Kubíček a p. Valha, vrátí se k p. Jelínkovi a pokračovat ulicí Pod vodárnou až na křižovatku Vitorazské ulice. Udělá ulici Vitorazskou od p. Bureše až k p. Vojtěchovi. Poté bude pokračovat ulicí Pod vodárnou. Udělá zadní ulici sídliště Pod zámeckým a končí u p. Dorotoviče.

 

 

NEDĚLE

 

Koleda Růžičková:

Začíná Akademií. Poté ulicí na Vyhlídce až k bráně. Přesune se k náměstí a začne ulicí k poště. Dále ulicí 5. května směrem k p. Hokrovi. Poté úzkou uličkou směrem k náměstí. Přesune se do ulice 5. května a od p. Chalupského pokračuje až Českému domu. Dále pak Českou ulicí a končí u p. Hambergera.

 

Koleda Jalovcová:

Začíná u p. Tauchmana a p. Vochozky, dále poté celé Jižní město včetně p. Pelecha. Přesune se do ulice Hradební a pokračuje směrem do centra města. Končí u náměstí ( bytovka - p.Tuschera).

 

Koleda Slaměná:

Začíná u Českého domu, dále pak ulicí Navrátilovou a končí u bytovky - p. Strouha. Přesune se do ulice Komenského až k hradu a od tud postupuje směrem k náměstí. Začne u Plouharů a pokračuje okolo náměstí ve směru jízdy. Končí bytovkou pod restaurací Heidinger.



Více zde: https://masopust-nove-hrady.webnode.cz/news/zmena-tras-koled-pro-masopust-2020/

SOBOTA

 

KOLEDA SLAMĚNÁ:

Začíná u p. Tuschera, udělá celou Zahradní čtvrť a končí u p. M. Nováka ml.

 

KOLEDA RŮŽIČKOVÁ:

Začíná u bytovek (p.Valha, p. Čada). Pokračuje Vitorazskou ulicí k p. Šebelovi, Sídliště míru. Přesune se k bytovkám ŽPSV, končí u p. Motyčáka. Položí smuteční kytici na hřbitově. Následuje p. Dorschner a p. Hoffer a přesune se k p. Schmidtovi. Poté p. Volek, Sremeňák a pokračuje horní ulicí sídliště Pod zámeckým. Končí u p. Dolejšího.

 

KOLEDA JALOVCOVÁ:

Začíná u p. Krále směrem k p. Janouškovi. Poté se přesune k p. Vaňkovi a udělá celou novou zástavbu. Poté se přesune k pí. Štysové a vrátí se do Vilové ulice. Začne od p. Štangla a p. Ketnauera směrem k technickým službám (bývala rota). Udělá ulici Polní a vrátí se do Vilové ulice. Následuje p. Kubíček a p. Valha, vrátí se k p. Jelínkovi a bude pokračovat ulicí Pod vodárnou až na křižovatku Vitorazské ulice. Udělá ulici Vitorazskou od p. Bureše až k p. Vojtěchovi. Poté bude pokračovat ulicí Pod vodárnou. Udělá zadní ulici sídliště Pod zámeckým a končí u p. I. Dorotoviče.

 

NEDĚLE

 

KOLEDA SLAMĚNÁ:

Začíná Akademií. Poté ulicí na Vyhlídce až k bráně. Přesune se k náměstí a začne ulicí k poště. Dále ulice 5. května směrem k p. Hokrovi. Poté úzkou uličkou směrem k náměstí. Přesune se do ulice 5. května a od pošty pokračuje až k Českému domu. Dále pak Českou ulicí a končí u p. Hambergera.

 

KOLEDA RŮŽIČKOVÁ:

Začíná u p. Tauchmana a p. Vochozky, dále poté celé Jižní město včetně p. Pelecha. Přesune se do ulice Hradební a pokračuje směrem do centra města. Končí u náměstí (bytovka - p.Tuscherová).

 

KOLEDA JALOVCOVÁ:

Začíná u Českého domu, dále pak ulicí Navrátilovou a končí u bytovky - p. Strouha. Přesune se do ulice Komenského až k hradu a postupuje zpět směrem k náměstí. Začne u pí. Plouharové a pokračuje okolo celého náměstí ve směru jízdy.